Aanplant

 
► Juiste stek
Voordat u overgaat tot aankoop van uw Rhododendron moet u bedenken waar u ze wilt gaan plaatsen. Wanneer u de stelling van: "Rhododendrons groeien in open plekken in het bos" aanhoudt dan zit u goed. Rhododendrons willen dus graag genoeg licht en lucht
 
 
 Grondsoort
Over de verschillende grondsoorten kunt u het beste met ons contact opnemen. Je kunt Rhododendrons namelijk ook in de klei zetten. Kijk maar op het park van De Tuinen van Appeltern. Hier staan een 7 tal Rhododendronhagen in de klei. Wij adviseren u graag over de grondsoort en wat er nodig is om een juiste stek voor de Rhododendrons te maken.
 
 
Aanplant Rhododendrons

Plant de Rhododendrons altijd groepsgewijs. Dit omdat ze elkaar zo kunnen beschermen tegen weer en wind.
Graaf een plantgat dat 2 á 3 keer zo breed is als de kluit van de Rhododendron en meng deze grond met Peat en zet de Rhododendron in het plantgat. De Rhododendron moet niet te diep geplant worden. Wanneer de Rhododendron geplant is dekt u de grond af met een dun laagje boomschors. De bladeren die van nature vallen onder de Rhododendrons kun je het beste laten liggen. Dit is de natuurlijke voeding voor het volgende jaar.
Wanneer de Rhododendron licht blad heeft komt het iets tekort in de natuur. Geef ze dan een schepje mest. Dit heeft alleen zin wanneer u de Rhododendrons goed in de turf/peat heeft gezet.

 

• Het is slecht voor de Rhododendrons om er tussen te schovelen/of harken
• Rhododendrons besproeien van bovenaf vraagt om problemen.